Näin käy Lissabonin sopimuksen (=EU:n perustuslaki) astuttua voimaan, sillä sen kuudes artikla sanoo: "Tämä perustuslaki sekä lainsäädäntö, Jota toimielimet antavat käyttäessään sille annettua toimivaltaa, ovat ensisijaisia jäsenvaltioiden oikeuteen nähden."

Näin siis päättyy raskain uhrein puolustettu itsenäisyys, sillä itsenäisyyden lähtökohta on, oma lainsäädäntö ja tuomiovalta.

 Ja tämä kaikki esivallan petoksella, jonka tulisi puolustaa maata ja kansaa, sekä sen koskemattomuutta, kaikella viisaudella ja diplomatian keinoin.  Ja näiden tukena meillä on puolustusvoimat, jonka palveluksessa olemme valan vannoneet, isänmaan puolesta - EI EU:n, EIKÄ SUURVALTOJEN SELKKAUKSIA TUKIEN: (mm. Afganistan.)

Ja artikla 7. "Unioni on oikeus henkilö."

TS, Unioni voi tehdä sopimuksia ulkovaltojen ym. kanssa, kuulematta jäsenvaltioita, koska se on täysivaltainen "aikuinen" = LIITTOVALTIO:  Kuten Esko Antola totesikin: TÄMÄ TUO MAHDOLLISUUDEN TEHDÄ EU:sta VAHVAN"

 TÄMÄ ON JÄRKYTTÄVÄÄ.!  Että iloitaan itsenäisyyden lopettamisesta.

 Ja artikla 12. sanoo: "Unionilla on toimivalta määritellä ja toteuttaa yhteistä ulko-ja turvallisuuspolitiikkaa. mihin kuuluu myös yhteisen puolustuspolitiikan asteittainen määrittely."

Ja tämän vahvisti ministeri Tuija Braks TV:ssä 24.10. "Lissabonin sopimuksen voimaantulon jälkeen jää hyvin vähän sellaisia ulkopoliittisia asioita jotka eivät olisi yhteydessä EU:n päätösvaltaan."

 Ja artikla 13.sanoo. Unionilla on yksinomainen toimivalta seuraavilla aloilla:

a. tulliliitto,

b. sisämarkkinoiden toimintaa varten tarvittavien kilpailusääntöjen vahvistaminen.

c. euron käyttöön ottaneiden jäsenvaltioiden rahapolitiikkaa,

d.  meren elollisten luonnonvarojen säilyttäminen osana yhteistä kalastuspolitiikkaa,

e. yhte3inen kauppapolitiikka.

 Näiden muutamien lisäksi Lissabonin sopimus (EU:n perustuslaki) sisältää yli 400 muuta direktiiviä.

 Tuon näitä esille sen vuoksi, koska epäilen ettei kansa tiedä sitä, mihin meitä on viety,  vaan meitä on viety "säkki silmillä, kuten pässiä narussa" titämättä mihin.? Tässä on ollut koko ajan tiedotusvälineet liitossa vallassaolijoiden kanssa.

 Yksi myönteinen piirre tässä heidän tekemässään maanpetoksessa on, että se on tehty meidän perustuslakien vastaisesti, kuten myös EU;n säännösten vastaisesti ja EMUUN. liittymisestä, sekä markan hävittämisestä, ei ole etes lakia. Niin nämä kahleet onhelppo katkaista ja palauttaa itsenäisyys ja laillisuus maahan sekä sosiaalinen oikeuden mukaisuus niin, että kansan sortaminen lopetetaan