Tällainen pelko hiipii sisimpään, kun seuraa tapahtunutta ja katsoo eteen päin. Kun viljakilolla saa7-8 sentin kilohintaa, kuivattuna, viljavarastolle toimitettuna. Ei kata etes korjuukustannuksia. Hinta on noin neljäsosa siitä, mitä sai ennen EU;ta. Eikä kaupassa ruoka ole halpunut, mutta traktorien, muiden koneiden, rakennusten, lannoitteiden ym. hankintojen hinnat ovat vähintäänkin tuplaantuneet.

 Maidon tuottajahinta samoin on romahtanut. Tämän tunnusti jo ministeri Sirkka-Liisa Anttilakin 20.10. aamulla radion suorassa puhelussa sanoessaan:" Tilanne tekee maidon tuotannon mahdottomaksi."

Samoin samassa lähetyksesä emeritus EU-parlamentaarikko  Kyösti Virrankoski: "Tilanne on johtanut katastrofiin, eikä kuluttajahinta ole laskenut yhtään tuottajahinnan romahduksesta huolimatta. Tämä osoittaa sen, ettei tuottajajärjestöt voi mitään kansainvälisille ruokaketjuille."   Ja kaiken huipuksi MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila vaatii;"Suhdannelainaa maatilojen kassakriisiin.  Suhdannelainojen avulla maatiloja autettaisiin maailmanlaajuisesta talouslamasta johtuvan markkinakriisin yli."  Että näin ministeri,MTK:n puhj. ja EU:parlamentaarikko nostavat kädet pystyyn "katastrofin" tunnustaen, mutta eivät aio, tai eivät sano pystyvänsä tekemään mitään.

   Vaan eivät tunnusta mistä ongelmat johtuvat elikkä valtiopetoksesta, jolla he luovuttivat päätösvallan EU:lle ja sitä työvälineenään käyttäville kansainvälisille ruo-, ym. pääomapiirien hallitsemille ketjuille.

 Ei tämä mikään hetkellinen kassakriisi ole, vaan  maatalouden ja koko Suomen alasajosta johtuva umpikuja joka ei "kuumepulverilla"  eli suhdannelainalla parane.( se on verrattavissa housuihin laskemiseen talvipakkasessa.) vaan tauti täytyy parantaa. Ja se vaatii hoitohenkilökunnan vaihtamista.