" Me harjoitamme vastuullista markkina taloutta" sanoo valtiovarainministeri Katainen.

    Mitä se on ?

Sitäkö, että välttämättömiä perushyödykkeitä kansalle tuottavat laitokset, viedään pörssiin myytäväksi, ( sähköyhtiöitä, paperitehtaita, puhelinyhtiöitä, lannoiteteollisuus, Rautaruukki uhattuna ym.ym.) jolloin ne menee sijoittajien rahastusvälineiksi, (esim. sähkö) jotka lopettaa niitä ja vie maasta pois, vielä suuremman voiton saamiseksi. Mutta jälkien hoito jää yhteiskunnan ja työttömien niskaan.

  Vai sitä, että Suomi maksaa nettona EU;lle, joka vuosi, toista miljardia mk jäsenmaksua, että sen toimesta ajetaan maatalous alas, sokerintuotanto, maito ja lihatilojen määrä jo romahtanut niin, että on runsaus muuttunut pulaksi, maaseutuautioituu.

 Jota kiihdytetään haja-asutusalueiden jätevesijärjestelmien uusimispakolla, puhelinlinjojen purulla, tiestön rappeuttamisella,koulujen sulkemisella jne.  Ja nyt hallitus kaavailee autoilijoille tiemaksuja, joka perittäisiin paikannuslaitteen avulla. Syrjäseudulla pakollisen liikkumisvälineen hirmuisten maksujen, yhä nostamista.  Tämä ilmaston vuoksi. Köyhän pitäisi hehkulamppukin sammuttaa, "koska se saastuttaa."  Mutta loma ym. lentoliikenne kulkee verottomalla polttoaineella--onko tämä välttämättömämpää? Sillä vaikutus ilmakehään on lentoliikenteellä tiettävästi suurin.

Vai onko vastuullinen markkinatalous sitä, että leipäjonot kasvaa ja sitten EU;hun liittymisen on suhteellinen köyhyys kaksinkertaistunut maassamme, kuudesta prosentista, kahteentoista,  elikkä  600000 on köyhyysrajan alapuolella, joista 100 000 on lapsiperheitä?

 Vai sitä, että satojen tuhansien työttömien joukkoa ja tuodaan ulkomaalaisia lähes palkattomasti toihin.?

Minä en voi hyväksyä, enkä tukea tällaista politiikkaa, olemalla hiljaa. Siksi toimin ja olen nyt pyynnöstänne täällä Kauhavalla.

 Katson, että kansallisvaltio on perusta jolle rakennetaan ja vain sille rakennetaan kestävä ja sosiaalisesti oikeudenmukainen yhteiskunta.  Yhteiskunnan tulee olla, sekä poliittisesti, että taloudellisesti riippumaton.  Sillä ilman taloudellista valtaa, ei voi olla riippumaton poliittisesti.  "Sillä kenen leipää syöt, sen lauluja laulat." Esimerkiksi ruoka ym. välttämättömät tarvikkeet on oltava omasta takaa, sillä ne on ensimmäinen puolustusväline kansakunnalle.

 Nyt jopa armeijan autohankinnat ja leipä uhkaavat mennä ulkomaille, EU;n määräämän kilpailutuksen takia.  Meidän on päästävä isännäksi omaan maahan, kaiken vallan tulee kuulua Suomalaisille.   Tämän takia on raskaat uhrit uhrattu sodissa.   Kansalaisten eriarvoistaminen on lopetettava ja saatettava häikäilemätön rosvokapitalismi kuriin.  Pääoman vienti ulkomaille kielletään.  Pörssi ja valuuttakeinottelu pannaan verolle.  Pääomatuloja verotetaan prokressiivisesti. Puoluetuki poistettava, se on vieroittanut puolueet kansasta.

Tämä aika tietää kaiken hinnan, muttei minkään arvoa.

  Meillä tulee olla aate ja ihanne, joka innoittaa työhön ja toimintaan, jopa taistelemaan, sillä vain aate on kaiken toiminnan perusta ja liikkeelle paneva voima--se on kristilliset arvot ja isänmaallisuus.

 Kuten J.V.Snellman, yksi Suomen itsenäisyyden perustan rakentajista kirjoittaa Valtio-opissaan: "Kaikesta näemme siis, että kansallishengen pohjana ja perustana on isänmaallisuus. Isänmaallisuus taas on siinä, että saman kansan yksilöt luonnollisesti rakastavat kaikkea sitä, mikä esi-isiltä perittyä on ollut heidän ajallisen ja henkisen olemassaolonsa elinehtona, esi-isien kieltä, isien maata, syntymämaan tapoja, lakeja ja laitoksia."

Mutta missä onkaan tänä päivänä Suomalaisten kansallishenki-- ennenkaikkea esivallan-- olemmeko tuhoon tuomittua orjakansaa?

Ei, jos kansa herää ja lyö alas maan ja kansan sortajat, sillä kansa tarvitsee uskolliset ja rehelliset johtajat.