On juuri käyty eduskuntavaalit, joissa kansa valitsi itselleen 200 edustajaa, päättämään omista ja maan asioista. Sillä sanoohan Valtiopäiväjärjestys 1. luku 1§ "Valta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta."

Kun eduskunta ei ole vielä kunnolla järjestäytynyt - työstä puhumattakaa-- on neljän puolueen pieni porukka, virkamiesten kanssa laatineet, monikymmensivuisen hallitusohjelman, jossa kaikki väestöryhmät, elinkeinot, ulko-ja turvallisuus politiikka jne, on lueteltu toimenpitein yksityiskohtaisesti, mitä kussakin asiassa, tällä vaalikaudella aiotaan tehdä ja mitä ei.

Ja tämän ohjelman nimiin mm. ministerit, Paula Risikko "Hallitusohjelman pitää olla koko ajan takaraivossa." Paavo Väyrynen; " Ministerin tulee noudattaa hallitusohjelma." ja vielä " Ulkomaankauppapolitiikka on EU;n asia."  Ilkka Kanerva; " Ulkoministeriön tulee noudattaa hallitusohjelmaa."

 En ymmärrä tätä menettelyä, että miten pieni ryhmä hetkessä päättää siitä, mitä eduskunnan ja hallituksen tulee tehdä neljän vuoden aikana. Heiluttaako häntä koiraa ?, sillä eikö eduskunnalla pitäisi olla valta ja hallituksen tulisi nauttia sen luottamusta, mutta nyt ministerit on alistettu hallitusohjelmalle ja EU;lle.

 Mitä merkitystä on suurella vero ym. rahalla ja median tuella valituilla NS. "kansanedustajilla." miten he pääsevät toteuttamaan kannanotoillaan, niitä heille ja kansalle tärkeitä asioita, joita he vaalikampanjassa toi esille ja lupasivat niitä kansan ja maan parhaaksi ajaa.  Eikö yhteinen päätös synny vain siitä, että kaikille edustajille annetaan mahdollisuus, tuoda esille omat ja kannattajiensa huolet, sekä näkemyksensä ja arvomaailmansa  antama perustelu asialle. Vain näin asioihin tulee laaja näkemys ja vain näin toteutuu kansanvalta--minun näkemykseni mukaan-- ja katson sen niin arvokkaaksi, jopa korvaamattomaksi, että sitä kannattaa vaalia, eikä tuo hallitusohjelmaan sidottu toiminta varmaankaan sitä edesauta.