Vallassaolijat kiihdyttää vauhtia kuntien palvelujen alas ajamiseksi, ja sen jälkeenhän on koko kuntien lopettaminen helppoa.

 Nyt on Paras ym. hankkeiden lisäksi, kaikessa hiljaisuudessa ( johtuneeko lähestyvistä vaaleista)  käynnissä maaseututoimistojen, mm. EU- tukitoimintojen siirtäminen kunnista TE-keskuksille.

 Jo asiain hoitamistapa kertoo paljon siitä, mihin suuntaan asioiden hoitamista viedään, eli keskitetään yhä suurempiin yksiköihin ja yhä kauemmas harvaan asutulla maaseudulla olevaa ihmistä.

 Nimittäin asiassa on ollut lausuntojen pyytämis aika, mutta etes näitä lausuntoja ei pyydetty kunnista. Esimerkiksi Pyhäjoen Maaseutulautakunnan kokouksessa asia oli vain tiedoksiantona, ei lausuntopyyntönä. TS; ei voinut ilmaista kantaa.

 Näin tämäkin asia on linjassa harjoitetun politiikan kanssa, jolla kaikki keskitetään suuriin yksiköihin ja kaikki pieni hävitetään.

 Siinä on mennyt maaseudulta perheviljelmät, navetat, meijerit, kaupat, postit, lähes kaikki koulut.

 Mitä on saatu tilalle?  Ruuhkaiset keskukset, autioituva maaseutu jossa harva asutus jää ilman palveluja ja rappeutuvan tiestön taakse, oman onnensa varaan, ylisuuret koulut pitkine koulumatkoineen, väsyneet ja häiriintyneet oppilaat, Kolhooseihin verrattavat maatilat, ruuan ja muiden raaka-aineiden loputon ja edestakainen matka käyttäjälle, jolla matkalla kuluu hirvittävästi energiaa, sekä niihin kertyy säilöntä- ja lisäaineita, kuin vyöryvään lumipalloon lumi.

  Kuka tätä on halunnut? kuka tällaisen kehityksen haluaa jatkuvan? Minä ainakin näen tämän kielteisenä suuntana ja koen tehtäväkseni vastustaa sitä. Haluan hajautettua yhdyskunta ja elinkeino rakennetta, jossa kaikki tuotetaan mahdollisimman lähellä käyttäjää. Ja haluan ihmisen tarpeista lähtevää, TS ihmisläheistä, palvelujen tuottamis ja asioiden hoitamis tapaa.