Hankintojen kilpailuttaminen on tämän päivän muotisana, ja kunnille ym. yhteisöille jopa velvoite, armeijan näkkileipää myöten...

Suuria säästöjä uskoo kilpailuttamisen tuovan myös Raahen seutukunnan hankintarenkaan puheenjohtaja Arvo Helanti (Raahen Seudun Uutiset 7.9.2006):

     Kokemuksesta tiedämme,että kilpailuttaminen tuo vain muruihin verrattavan edun,sillä sähköä on tarjolla vain senverran, että kaikki menee kaupaksi ilman hinnan alentamistakin. Ja noin puolet on siirtohintaa, jota ei voi kilpailuttaa, koska alueellamme valtaa pitävät puolueet, Kepu suurimpana Helannin edustama Kokoomus ym. apuna, myivät Revon sähkön Vattenfalille, joka on monopoliasemassa oleva, rahaa säälimättömästi tekevä yhtiö. Ei kuntien ja kuntalaisten sähköntarpeesta huoltakantava,kuten aikanaan kuntien perustama Repo oli, joka lisäksi tuotti sähköä omissa laitoksissa ja osuuksien kautta yhteisissä voimaloissa.

      Suuri virhe on myös se, että on valtaosa esim. Pyhäjoen kunnan kiinteistöjen lämmityksestäkin laitettu
sähköllä tai öljyllä lämpiäväksi. Kaikki nämä ym ratkaisut ovat johtaneet tilanteeseen, jossa koko ajan keskittyvä ja sitä kautta monopolisoituvat, pääoma piirit vie kuntia ja pientä ihmistä, eikä täällä voi juuri muuta, kuin vikistä, ja kerätä murusia, jos niitä tippuu.

    Näin käy ,"kun lähtee herrojen kanssa marjaan ", ts. on kuunneltu konsultteja ja luovutettu aseet pois.
Keinottomuuden lisäksi on menetetty paljon työpaikkoja paikkakunnalta ja ennen kaikkea syrjäkulmilta,
jotka nykymenolla ovat autioitumassa hälyyttävästi. Nämä jokapäiväiseen elämään liittyvät työpaikat on kestäviä, niitä ei muoti-ilmiöt lopeta ja ne tuo alueelle rahaa kiertämään, toiselta toiselle, kun me teemme paikkakunnalla kaiken mikä on järkevää ja tapahtuu meidän - ei pääomapiirien ehdoilla - samalla saa kunnat joka välissä osansa verotulona. Nyt me annamme kunnasta rahat pois samoin kuten maastakin ( vuosittain Suomesta katoaa nettona pääomia noin 92 .000.000.000 markkaa) .

     On viimeinkin ryhdistäydyttävä ja otettava isännyys rahanvallalta ja sen edustajilta kansalle ja kansanvallalle niin, että alamme päättämään asioista pienen ihmisen ehdoilla ja kotikontujen puolesta, että
niiltä pihoilta ja tanhuvilta kuuluisi tulevaisuudessakin  iloiset, huolta vailla olevien aikuisten ja lasten äänet.

                                                                               Jaakko Jukkola
                                                               Varapj, Itsenäisyyspuolue Vapaan Suomen Liitto.