Näin  julistaa kansanedustaja Markku Koski, että "Euroviisut pelastaa Suomen" Pääministeri ylistää"Lordi-monsterit luovat monipuolista Suomi- kuvaa" Presidentti luovutti Lordeille Suomalaisen Työn Liiton myöntämän pronssisen avaimen" suomalaisen työn sankaruudesta" ja eduskunnan puhemies esitti "mitalin lyömistä heistä". Tässä otos johtajien arvomaailmasta ja näkemys siitä, miten luodaan perustaa maamme tulevaisuuden turvaamiseen ja menestykseen kansojen joukossa.  Että tämmöinen pyhiä asioita rienaava hirviö on kansakunnan johtajien mielestä maan pelestaja ja sille tulisi lyödä vielä mitali. Kuuluisuuttahan nykyisin käytetään ponnahduslautana näihin eduskunnan ym. päätöksentekoelimiin pyrkimisessäkin. Lisäksi nyt valtaapitävät luottavat glopaaliin markkinatalouteen ja puhutaan innovatiivisyydesta, visioista ja järjestetään joulukuusenhaun, eukonkannon ym. maailmanmestaruuskilpailuja kuuluisuuden saavuttamiseksi- että maa ja paikkakunta saisi hyvinvointia.
  Kansakunnan olemassaolon ja hyvinvoinnin turvaamiseksi myös tulevaisuudessa, minä vanhanaikaisena luotan edelleen omaan työhön, säästämiseen ja omavaraisuuteen elintarvikkeissa sekä muissa välttämättömissä asioissa. Lisäksi on luotava toisten itsenäisyyttä kunnioittaen hyvät kauppa-, ym. suhteet joka ilmansuuntaan. Kuuluisuuden sijasta näkisin maineen pätevämmäksi perusteeksi kykenemiselle ja tehtävien mukana kasvamisen ja juurtumisen ajan kanssa- silloin eivät kaikki muotivirtaukset ja kaiken maailman "konsultit" vie mennessään.  Nykymenosta on tuloksia jo näkösällä, omaisuus ja työpaikat karkaavat maasta, maaseutu kouluineen ynnä muineen tyhjenee, tiestö rappeutuu, vanhusten ja sairaiden hoito ontuu ja köyhyys lisääntyy. Esim.ruoka-apu paketit loppuivat meillä niin kuin myös aina niin vauraana pitäjänä tunnetussa Nivalassa.
  On yhdestoista hetki palata riistokapitalismista kristillisesti ja moraalisesti kestäviksi koettujen arvojen tielle, rakentamaan isänmaata ja luomaan vaurautta maahan, sekä sosiaalista    yhteisvastuuta turvaamaan heikoimmastakin kansalaisesta huolehtimisen