"Ihmisellä on tässä maailmassa kusiaisen valtuudet." Kirjoitti Maaseudun Tulevaisuus lehdessä yleisön osastossa  Ville Korpelainen 3.1.2007.

 Sain aiheen kirjoittaa ja ihmetellä, miten kansakoulun käynyt henkilö voi olla tällä tiedon tasolla, sillä sanoohan jo Raamattu sen ensi lehdellä "Olkaa hedelmälliset , lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi. Vallitkaa taivaan linnut ja meren kalat ja kaikki maanpäällä liikkuvat eläimet." Siis tämä on meidän Luojamme antama tehtävä. 

TS: kyllä ihmisellä on aivan eri asema kuin "kusiaisella", sillä vain meidät on luotu Jumalan kuvaksi,  ei mitään eläintä ja vain meille on annettu tuo valta"vallita" muita.

 Ja tästä seuraa se että meidän ei tarvitse sallia susia pihoillamme ja kotieläinten vaaraksi.  Kun meidänkin pihalla viimme talvena juoksenteli kuuden suden lauma ja näitä juoksenteli eripuolilla kylää ja pitäjää, kutsuin Kansanedustaja Pulliaisen yleisötilaisuuteen otsikolla-- Kumpi tärkeämpi susi, vai ihminen?  Runsas yleisö tuntui aika yksimielisesti olevan sitä mieltä, että  IHMINEN.

  On käsittämätöntä vaatia lampuria tekemään suden pitävä aita lampaille.  Eikö jokaiselle kuulu aidata omat eläimensä, ettei ne tee toiselle vahinkoa. Näin minäkin olen aina  lehmäni aidannut ja vielä vastuuvakuutus lisäksi, jos ne kuitenkin pääsee karkuun ja tekemään vahinkoa naapureille.

  Se ettei sudet ole tappaneet ihmisiä viimme aikoina johtuu siitä, että isämme ovat pitäneet niiden lukumäärän kurissa, he ovat "vallinneet" niitä.  Nyt niitä on niin paljon, että ne tulee jo asumusten piiriin ja sille emme voi mitään, että siitä seuraa pelko Minä ainakin tunnustaudun niin araksi, etten pimeällä voi pelvotta liikkua enään etes oman kodin ympärillä. Ja minä lähden siitä, että täällä pitää lastenkin saada turvassa temmeltää. Enkä aio toimettomana odottaa milloin ensimmäinen uhri tulee, vaan tulen vaatimaan susikannan kurissa pitämistä, yhteiskunnan velvollisuutena, koska se on ne rauhoittanutkin, niin se kantaa myös vastuun.-- Siis hallitus, EU, Pulliainen ym päättäjät. Niin että voimme turvassa asua ja elinkeinoja harjoittaa syrjäisimpiä kulmia myöten.

  Se että ihminen on pantu vallitsemaan eläin kuntaa, ei suinkaan ole yksipuolinen asia, vaan valta tuo aina vastuun samassa suhteessa. Ne kulkee käsi kädessä, eli meille on annettu viljely ja varjelu kokonaisvaltaisesti. TS. vallitseminen ei tarkoita hävittämistä, vaan alamaiseksi tekemistä niin, että luomakunta säilyy elinvoimaisena, tulevillekin sukupolville, sillä eihän ihminen elä muusta, kuin luonnosta ja sen antimista.  Muistakaamme saamamme tehtävän arvo ja arvokkuus, sekä sen myötä annettu suuri tehtävä, viljellen ja varjellen, sekä valliten luomakuntaa, tehden se alamaiseksi, mutta nöyrin mielin, vastuu tuntien