Ministeri Paavo Väyrynen vetosi metsänomistajiin, "että me talvisodan hengessä myytäisiin puuta nyt kiireesti ja runsaasti, jotta pelastettaisiin Suomalainen metsäteollisuus, joka Venäjän nostamien puutullien takia on uhattuna."

Ääni on tuttu, mutta sanoja on vaihtunut. Aiemminhan pääministeri Esko Ahon hallitus sääsi puulle myyntiveron, entisen pinta-ala veron tilalle ja antoi vain 13 vuoden siirtymäajan.TS, jos et tuona aikana myy puitasi, joudut niistä samoista puista maksamaan toisen veron, sillä niistä on joka vuosi jokaisesta kasvaneesta kuutiosta kymmenet, jopa sadalta vuodelta vero maksettu.

Kiristys toimii niin hyvin, että se näkyy silmissä ja tuntuu jaloissa, kun valtaosa metsistä on kuumaisemana. Siinä meni paljon nuorta metsää "siis lypsylehmiä" Eikä tarvinnut paljon maksaa. Ja jos puusta on pyydetty lisää hintaa, niin metsäteollisuus on lisännyt puuntuontia Venäjältä- joka tuonti mitä ilmeisimmin aloitettiin vain sen vuoksi, että metsänomistajat pysyy nöyränä. Metsäteollisuus jakoi puunmyyjät,sulle, mulle periaatteella,  Suomeksi sanottuna toimivat kartellissa. Siis ilman kilpailua.

 Tämän lisäksi yhtiöt kaappasi puun korjuun itselleen, pudottamalla hankintahinnan lähes kantohinnan tasolle--jopa sen alle. Eikä hankintapuu aina ole kelvannut ollenkaan.

 Tällä kaikella saatiin metsäteollisuuden tuotot niin suureksi, että yhdeksänkymmentä luvulla teki yksi firma enempi nettoa vuodessa, kuin valtakunnassa maksettu kantoraha yhteensä, joka oli n.8miljardia mk/v.

Näitä voittoja metsäjohtajat sijoitti ympäri maailmaa mm. Amerikkaan, jossa tuli n. 36 miljardin mk tappiot.

 Nyt ministeri Väyrynen kuuluttaa meitä "talvisodan hengessä" pelastamaan näitä "poloisia" ahdingosta, hinnan alhaisuudesta, tai kaksois verosta välittämättä.

 Viimeistään tämä vetoomus varmistaa sen, että nykyinen esivalta toimii suurpääoman, ei kansan edun puolesta. Aivan kuten koko EU:n.periaatekin on.