Näin sanoo koeteltu sananlasku ja se pitää edelleen paikkansa.

Jos muistellaan esim. EU kansanäänestyksen edellä puhutusta, jolla meille luvattiin yhdeksän hyvää ja kahdeksan kaunista liittymisen seurauksena. Sekä kaikella kielteisellä, jopa katastrofaalin uhalla pelotellen, jos jätämme tämän "mahdollisuuden" käyttämättä.

 Luvattiin mm. että kansantulo kasvaa ja tuo hyvinvointia. Vuonna 2001 Matti Vanhanen lupasi kansanäänestystä, mikäli EU kehittyy liittovaltio suuntaan.

 Miten lupaukset on täytetty?

Kuten näkyy, on maatalous ja maaseutu lähes alas ajettu, kansallisomaisuus suureltaosin hävitetty niin, että välttämättömät hyödykkeet on ulkomaisen suurpääoma piirien ryöstövälineitä. Ja onhan näiden lisäksi kaikinpuolinen elintarvikkeiden omavaraisuus maan puolustuksen perusta.

 Ei ole tullut kansanäänestystä, vaikka on menty EMUUN ja EU;lle tehty liittovaltio perustuslaki, on hyväksytty eduskunnassa.

 Se olemassa ollut hyvinvointiyhteiskunta, joka tarjosi kaikille hoivan ja toimeentulon turvan, on alasajettu -ei rakennettu. Eikö me juuri sen vuoksi aherra kansana, että kaikilla olisi turvattu toimeentulo. Sillä kansakunnan hyvinvointi ja sivistystason mittahan on se, miten sen heikoin jäsen tulee toimeen.

 Epäonnistumisen kertoo kaikenlaisen hädän, köyhyyden, syrjäytymisen, mielenjärkkymisen, työuupumuksen, ym. ym. keskittämisestä ja ihmisen unohtavasta politiikasta, johtuvien kielteisten seurausten lisääntyminen.

Meidän tehtävänä ja velvollisuutena on totuuden esille tuominen, ja vain totuuden. Totuus tosin kirvelee, mutta se on kuin kirurgin veitsi - se parantaa. Kaiken lähtökohtahan on tosiasioiden tunnustaminen. Ja totuus on siitä turvallinen, että se ei pala tulessakaan.