päätösvallan lisäksi, että meillä on oltava, mahdollisimman pitkälle omavaraisuus elintarvikkeista, enerkiasta ja muista jokapäiväiseen elämään välttämättömästi kuuluvista hyödykkeistä, sillä se on jo maanpuolustuksellisestikin ensi askel. Nämä asiat tulee olla myös yhteiskunnan ohjauksessa niin,ettei niillä kiristetä köyhää pienituloista väestönosaa, kuten nyt ja lisäksi välttämättömien hyödykkeiden, kuten sähkö, voitoista jaetaan ansiottomille käsittämättömiä summia optioita.
    Yleensä haluan toimia niin, että käikilla tämän maan ja kansan eteen työtä tekevillä, asemasta ja työn kuvasta riippumatta olisi turvattu toimeentulo ja arvostus.
  TS, minä haluan tasausta niin, että kaikissa kunniallisissa ja tarpeellisissa ammateissa työskenteleviä- ja niitä, jotka vamman, sairauden tai iän vuoksi ei pysty niin sanottuun tuottavaan työhön- kohdellaan tasavertaisesti ja maksetaan riittävästi palkkaa  tai eläkettä, sillä me yhdessä luomme hyvinvoinnin, eikä kukaan ole siinä korvaamaton.
  Haluan toimia ihmisen puolesta jo niin varhaisesta vaiheesta, että on taloudellisesti turvallista hankkia lapsia ja että niiden hoito kotona on mahdollista, siis todellinen vaihtoehto laitoshoidolle. Lapsi tarvitsee parasta- siis kotihoitoa ja maa tarvitsee elämän ja hyvinvoinnin jatkumiseen useampi lapsisia perheitä, joka myös edellyttää kotihoitoa.
  Haluan toimia sen puolesta että, huomioidaan nykyistä paremmin lapsen ja nuoren taipumukset koulutuksessa, ettei pakoteta teoreettisiin kouluihin niitä, joilla ei ole joko halua tai edellytyksiä siihen, sillä näin tulee häiriköitä ja väliinputoajia. Kaikilla on taitoja, toisilla käden ym. päästetään ne hyödyttämään yhteiskuntaa ja heitä itseään.
   Maata tulee asua reunoja myöten,  keskittäminen kääntää hajauttamiseksi,  maatilat normaaleiksi perheviljelmiksi, luontoa kunnioittaa, sillä" luonto tulee toimeen ilman ihmistä, mutta ihminen ei tule toimeen ilman luontoa," enerkiaa säästää, uusiutuvien enerkiamuotojen käyttöä lisätä. TS; meidän on havahduttava vastuustamme toisesta ihmisestä, sekä luonnosta ja tulevien sukupolvien elämisen mahdollisuuksien turvaamisesta