23.9.2009.  kansalle uutisoitiin Brysselistä, vuoden 2008 aikana Suomen EU:lle suorittamat, niin sanotut nettomaksut.

Niiden sanottiin nousseen 319 miljoonaan euroon.

Todellisuudessa ne ovat paljon suuremmat, sillä siitä on tietoisesti jätetty pois mm. jäsenmaiden rajoillaan keräämiä ja EU:lle menettämiä tullituloja. (v  2008, 149 miljoonaa euroa)  Siihen ei myöskään ole laskettu kuluja, jotka aiheutuvat EU:n hallintomenoista, eli lähes  40 000 ihmisen suuruisen virkamiesarmeijan ylläpidosta, eikä eläkkeellä olevien kuluista, Siinä ei oteta huomioon kolmansiin maihin lähetettyjä EU-rahoja.  (Tämän vahvisti ministeriöstä  Paavo Kytömäki.)

 Tämä laskelman vääristymä on suuri, sillä esim. vuonna 2007 EU- ilmoitti Suomen nettojäsenmaksun olleen 241 miljoonaa euroa. Mutta silloin laski valtiovarainministeriö todellisen summan, joka oli 442 miljoonaa euroa. (Eli yli miljardi markkaa suurempi.)

 Ensin tuo laskelma tehtiin tosiaan Suomessa,  mutta nyt Matti Vanhasen hallitus on muuttanut käytännön ja alkanut käyttämään Brysselissä tehtyjä "riisuttuja" tilastoja.

 Näin sitä EU-myönteistä ilmapiiriä pitää jatkuvasti pitää yllä muulla, kuin tosiasioilla.  Mutta älkäämme lannistuko-- totuus aina lopulta voittaa!