Viljelijän tuntipalkka 2 euroa!

Maatilat ovat vähentyneet lähes puoleen EU;aikana. Niiden tulot oli puolittunut vuodesta 1994. vuoteen 2005.  Ja nyt vuoden 2006 tilastot kertoo, että maatilojen yrittäjätulo on laskenut vuodesta 2005 vielä lisää peräti viidenneksen, ja palkaksi tulee 2.euroa tunnille.

Tämä on uskomatonta, mutta totta, sillä se on Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen (MTT) tieto. Lisäksi nämä luvut ovat 44000 suurimman tilan tuloksia ja pienemmillä tiloilla on tilanne vieläkin heikompi. MTT;n tilaston mukaan tulos on heikentynyt kaikilla tuotantosuunnilla ja tukialueilla.

 Taasen toteutuu vanha viisaus Ts, "niitetään sitä mitä on kylvetty."  Kylvötyöt aloitti Esko Aho hallituksineen, liittämällä Suomen EU;hun, jossa asioista päätetään, ihan muun, kuin meidän edun mukaisesti.  Näyttää siltä, että nämä kylän raitit halutaan hiljentää tyystin, mutta miten siinä käy koko yhteiskunnan, kun maatalous ja sen ympärille luodut elinkeinot ajetaan alas?  Pidän ruuan ym, perustarpeitten omavaraisuuden, maanpuolustuksenkin ykkös asiana.

Mitä ja mistä tilalle? Vai aiotaanko koko maakunnista tehdä EU;n ja sen juoksupoikien metsästysalueita, kun lehmätkin halutaan vaihtaa susiksi ja tiestö rappioitetaan joka tasolta,  rautateistä, aina yksityisteihin asti..  Yksityisteiden 14 milj. euron mitättömästä summasta--koko maa-- leikattiin vielä tälle vuodelle 2milj, pois.  Saman aikaisesti eduskunta puolueet otti 2,5 milj. euroa ylimääräistä vaalirahaa  vaalikuluihin itselleen--siis puoluetuen päälle. 

On tullut johtopäätösten aika, että annammeko alasajon toteuttajien jatkaa, vai haluammeko muutosta niin , että elämä vielä sykkii ja nuoret voivat jäädä työtämme jatkamaan

i