Kysymys 2. Pitäisikö Suomen liittyä Natoon? Perutelkaa vastauksenne. Kertokaa mielipiteenne myös EU;sta.
 Suomen ei tule liittyä Natoon, koska silloin joutuisimme sillanpääasemaksi Venäjää vastaan ja tänne tulisi ohjusasemat ja jopa ydinaseet, niin sodan syttyessä olisimme Venäjän maalitauluna. TS. se olisi turvallisuus riski. Suomen tulee pysyä liittoutumattomana. \"Suomalainen seiso tässä, äläkä luota vieraan apuun.\" Sanoo Suomenlinnan perustaja.  EU on Suomen ja Suomalaisuuden alas ajaja, joka toimii kansainvälisen suurpääoman, ei kansan ehdoilla ja hyväksi. Se lopettaa kansallisvaltiot, jotka on ainoa maan ja kansan hyväksi toimiva yhteisö. Vain sen puitteissa voidaan saada sosiaalisesti oikeudenmukainen yhteiskunta.      Auki olevat rajat ovat vieneet Suomesta pääomia vuosittain noin 90 miljardia markkaa nettona. Samoin työpaikat menee maasta, EU aikana on Suomesta viedyllä pääomalla rakennettu ulkomaille yli 300000  työpaikkaa ja meillä on lähes puolimiljoonaa työtöntä, jos rehellisesti  lasketaan. Ja samalla tulee rikollisuutta, huumeita ja kaikkea kielteistä. Raja on kansan suoja. Nyt tekeillä oleva perustuslaki tekee siitä liittovaltion, joka menee oman perustuslakimme yläpuolelle.
Kysymys 3. pitäisikö teidän mielestänne  samaa sukupuolta olevien saada adoptio- oikeus ?
  Ei pitäisi, sillä perhe on yhteiskunnan peruspilari ja perheeseen kuuluu isä ja äiti. Lapsillekin on kasvaakseen tasapainoiseksi ja vastuuntuntoiseksi kansalaiseksi välttämätöntä saada, äidin lämpöä ja isän tuomaa turvaa. Ja pitää aina muistaa perusasia, eli se, että Luoja loi heidät miheksi ja naiseksi ja käski lisääntyä ja lupasi siunata heidät.. katso 1. Moos.kirja 1;27-28.  Sekä Vapahtaja täydensi käskyä \"mies luopukoon isästään ja äidistään ja liittyköön vaimoonsa ja he tulevat yhdeksi lihaksi.\" TS. tämä on ainoa kestävä perusta, jolle rakentaen perhe ja yhteiskunta menestyy. Lisäksi homous kielletään sanassa.
 Kysymys 4. Pitäisikö vähävaraisten lapsiperheiden olosuhteisiin puuttua? Pitäisikö valtion tukea lapsiperheitä nykyistä paremmin.
   Pitäisi, sillä lapsiperheiden etuja on leikattu EU aikana reaalisesti aivan ratkaisevasti. Tästä johtuen köyhyys on lapsiperheissä lisääntynyt niin, että köyhyysrajan alapuolella olevien lapsiperheiden määrä on monin kartaistunut. Ja se on niin pitkällä, että se periytyy ja estää, jopa koulu menestystä, siis kansa jakautuu, menestyjiin ja ei menestyjiin- tuleeko luokka yhteiskunta , jos linjaa ei muuteta?
 Kysymys 5. Voisiko siviilipalvelusaikaa lyhentää nykyisestä? Jos niin mikä olisi ihanteellinen palvelusaika siviilipalvelusmiehille teidän mielestänne? oletteko tyytyväinen asevelvollisuuslakiin ylipäätänsä?
   Ehkä sen verran vois lyhentää, että se vastaisi aliupseeriksi koulutettavan palvelusaikaa ja siihen sisältyisi maanpuolustusvelvollisuus sodan aikana. Kyllä pääosiltaan olen tyytyväinen, sillä pidän yleisen asevelvollisuuden ainoana oikeana puolustusvoimien muotona, sillä se luo yhteenkuuluvuuden tunnetta ja maan puolustustahtoa. Ja armeija kasvattaa miestä, kun joutuu elämään ja toimimaan täysin toisen sanelemin ehdoin.
 Kysymys 6. Olisiko mielestänne aiheellista tehdä opintotukeen korotusta? Pitäisikö opintotuen suuruuden riippuvuus vanhempien tuloista 18. ikävuoden jälkeen poistaa kokonaan?
  6a Opinto- ja asumistuki ovat  reaalisesti25%  alemmalla tasolla , kuin 15 vuotta sitten, joten korotustarvetta varmasti on.  b.  Kyllä mutta tuloeroja tulisi ehdottomasti pinentää, sillä nyt on paljon  köyhiä ja  ylisuurilla tuloilla olevia. TS. kansantulo ei ole ongelma, vaan sen jako.
  Kysymys 7. Onko alkoholin veroale tuonut mielestänne toivottavaa tulosta? Pitäisikö teidän mielestänne alkoholin nykyiseen verotuksen tasoon puuttua?
  a.Ei, vaan on käynyt juuri niin kuin minä ja  monet muut ennustimme, että Suomalaiset juo yhä enempi ja mikä pahinta yhä nuorempina. Jopa lapset toikkaroivat päissään ja naisten  juoppous lisääntyy hälyttävästi. Syntyy satoja vammautuneita lapsia vuosittain äidin odotusajan ryyppäämisen takia. Ja tämän sai aikaan EU, avaamalla Viron rajan sepposen selälleen.
  b. Ehdottomasti nostaa ja saatavuutta tiukentaa, sekä mainonta pois. Jo TV; ym.  luotu sellainen kuva  siitä, että viina kuuluu normaaliin elämään, lopetettava, sekä se, että juhliminen on yhtä kuin ryyppääminen. Raittiuskasvatus kouluissa ja kotona takaisin, että raittius on luonnollista ja ilomme johon kannattaa pyrkiä, ottamatta sitä ensimmäistä ryyppyä, niin toisesta ei ole ongelmaa.
 Kysymys 8. Millaisin päätöksin aiotte turvata hyvinvointivaltio idean, etteivät kaikki yhteiskunnan varat menisi eläkepommin jälkeen eläkkeisiin tai ettei verotutasoa tarvitse nostaa kohtuuttomuuksiin?
  Irti EU;sta. Valtavat jäsenmaksut säästyy. Pääomvirta maasta pois, loppuu. Tuotetaan ruoka täällä puhtaissa oloissa, lähellä käyttäjää jalostaen. Sähkö ym. perusasiat yhteiskunnan valvontaan, että ne ei ryöstä kansaa ja toimivat myös harvaan asutuilla seuduilla.  Tuotetaan perustarpeet itse, Aina mahdollisimman lähellä tuottajaa, siis hajautetaan nykyisen keskittämisen sijaan. Näin tulee työtä ja hyvinvointia joka puolelle maata ja me kaikki voimme paremmin, kun työ ja elämä monipuolistuu, sekä inhimillistyy siinä, että saa tehdä myös käsillä ja nähdä työnsä tuloksia.
   Kysymys 9. Olisiko Suomeen otettava lisää pakolaisia? Mikä on mielipiteenne siirtotyövoimaan? Pitäisikö mielestänne työvoiman vapaata liikkuvuutta eri valtioiden välillä rajoittaa vai vapauttaa nykyisestä, vai onko nykyinen taso mielestänne kenties niin hyvä ettei siihen tarvitse puuttua?
  Näen asian niin, että ihmisen on paras asua oman maan ja heimon parissa ja kaikien pitää toimia niin, että tähän luodaan mahdollisuus, joka paikassa. Suurvaltojen tulee lopettaa niin sanottujen kehitysmaiden riisto, sillä ne ovat lähes kaikkien köyhien maiden köyhyyteen syyllisiä. Todellinen pakolainen tulee ottaa, muttei ns. elintasopakolaisia, joita on tullut mm. Somaliasta, josta ei esim. köyhät päässeet, kuljetus maksun vuoksi.  Nyt halutaan sekoittaa kansat, kuten Stalin aikoinaan, että on helppo hallita ja kyykyttää, kun ei ole kansoja.  Siirtotyövoiman täytys olla vain poikkeus / tilapäinen tapaus.Sillä ihminen tarvitsee kiinteän asuinpaikan ja työn, että voi olla perhe yhdessä ja rakentaa turvallista tulevaisuutta.  Taas tulee työpaikkojen hajaurus keskittämisen sijaan. TS. työ ihmisten luo, ei ihmiset suurkaupunkeihin ruuhkautumaan.  Liikkuvuus nyt johtuu juuri siitä, kun suurpääoma hallitsee ja keskittää suuriin yksiköihin ja halvan työvoiman maihin, entistä suuremman voiton saamiseksi. Oravanpyörä on pysäytettävä, sillä kaikki kiertyy yhteen- kuten eri vastauksista näkee, meillä ei ole kansanvaltaa, vaan rahanvalta, jota vanhat puolueet palvelee ja vaalirahat riittää, kun on kumartanut ponsoreita.
 Kysymys 10. Tiedättekö, miksi ammattikoulut ovat paremmassa asemassa  kuin lukiot, kun valtio jakaa varoja?      Valitettavasti en tiedä.
  Kysymys 11.  Pitäisikö koskia vielä valjastaa sähköenergian lisäämiseksi vai olisiko kuudes ydinvoimala hyvä ratkaisu kasvaviin sähkön hintoihin.
   Mielestäni energian tuhlaus pitäisi lopettaa ensin. Luonto ei kestä tätä menoa ja me syömme tulevien sukupolvien mahdollisuuden. Tähän auttaa kaiken tuotannon hajauttaminen ja tuottaminen aina mahdollisimman lähellä käyttäjää, niin valtavat kuljetus säästöt , niin tuotteiden, kuin työntekijöiden kulkemisen osalta. Paperi ja kertakäyttöesineiden käyttöä vähentää paljon, valtateiden valaistusta vähentää, miksi pitää sisällä luistella ja hiihtää, ja ympäri vuoden kesälajeja harrastaa? Eikö se enempi virkistä kun, eri vuoden aikoina harjoittaa eri liikuntaa. Olen tottunut siihen, että latu tulee hiihtämällä jne. säästää järkeä käyttäen ja omatoimisuutta, sekä ahkeruutta.  Toiseksi meidän pitää lisätä uusiutuvan energian käyttöä, mm. puuta, jota säästyy paperin,  pakkaus,  mainosten ym. tuhlauksen lopettamisesta.- Siis palataan kestävään kehitykseen!
  Kysymys 12.  Tiedättekö miksi ruoka on niin kallista Suomessa?
    Siksi ku suuret ruokaketjut rahastavat mm. lihatuotteista monopoliaseman turvin. Ja kauppa on toinen, sekä tuo minun aina esiin nostama keskittäminen. Esim. maito, sen kerää ynpäri pitäjiä ajava tankkiauto ja vie jopa toiseen maakuntaan meijeriin, josta pastöroituna, homokenisoituna ja kalliisti pakattuna, kappaletavara kylmäauto lähtee satojen kilometrien reitille jakamaan kauppoihin. Monet muut tuotteet samoin reissaa ja kauppojen hävikki esim. leivässä, jossa viljan osuus on muutaman prosentin +17 %ALV. kaiken päälle- tämä on EU- vero.
  Kysymys 13. Mitä tiedätte Kainuun maakuntakokeilusta?
   Hyvin vähän, mutta katson sen olevan alkusoitto kuntien itsehallinnon alasajolle ja näen sen suuntauksen uhkana maaseudun tulevaisuudelle, joka kuitenkin on meidän kaikkien kohtalon kysymys.