Tältä näyttää Hetemäen verorouudistusesityksen ja vallassa olevien siihen antamien lausuntojen perusteella.

Järjestään tunnutaan hyväksyvän se, ettei suurituloisten tuloveroja nosteta, vaan kohdistetaan korotukset jälleen välillisiin veroihin, kuten ALV, energia vero, kiinteistövero....  Siis jokaisesta nälkäisen suupalasta, lämmityksestä, ruokakauppa matkakuluista, veroja nostetaan, muttei ylisuurista palkka ja eläketuloista.

  Näihinhän pienituloinen roposensa joutuu laittamaan ja varsinkin lapsiperheet, sekä minimi eläkkeellä olevat vanhukset, jotka hyvinvointimme ovat luoneet uurastamisellaan.  Tämä on häpeällistä !!!!

  Kiinteistöveroprosentti ynnä muut välilliset verot  on sama suuri ja pienituloisella, samoin kunnallisvero, jota koko ajan nostetaan, koska valtio ei pysty antamaan kunnille tukea sen vuoksi, kun isotuloisten valtionveroa on monta kertaa rajusti laskettu. (ja syytää rahat ympäri maailmaa.)  Ja aivan käsittämätöntä on pääomavero, jota pitää maksaa muutamasta euron tulosta 28 % ja tuolla samalla prosentilla pääsee miljoonia saavat.

  Mielestäni kiinteistövero on sairas vero, joka tulisi lopettaa.  Jos säästää raskaasti verotetusta palkasta ja tekee itselle ja perheelleen välttämättömän asunnon.  Maksaa hirmu summan arvonlisäveroa, palkkoja, palkan sivu kuluja ym.  Miksi tästä rangaistaan vuosittain verolla, jota taas uhataan nostaa.  Samoin navetan, verstaan ym. tuotantolaitoksen, jolla luodaan työtä ja hyvinvointia, eikö näistä mieluummin pitäisi palkita.  Käsitykseni mukaan veroa tulee periä tulosta ja vain tulosta.

   Ja kaikkien tulojen kuuluu olla verotuksessa samalla viivalla, sekä saman progression piirissä, olipa tulot ansio, pääoma, tai mitä muita tuloja tahansa.