Näin ainakin Kepun eduskuntaryhmän puhj. Timo Kalli ja Vihreiden Osmo Soininvaara katsovat.
 Kalli lupaa kekri puheessaan, että "hän korottaisi pieniä eläkkeitä tulevalla vaalikaudella ja alentaisi ruuan arvonlisäveroa 17 - 12 %."
Tämä on uskomatonta puhetta, johtavan hallituspuolueen rymän johtajan suusta ja puolueen, jonka johtama hallitus, kehitti myös eläkkeiden indeksi leikkurin, joka sinetöi eläkkeiden ostoarvon alentumisen pysyväksi. Mistä asemasta niitä asioita korjataan, jos ei hallituksen johdosta ja suurimman puolueen asemasta käsin,mistä se lisäarvo tulee," että me teemme sitä ja sitä."
Samaan tyyliin Soininvaara esittää 1000 euron alle jäävälle tulolle verovapautta - pitkäaikainen kansanedustaja edellinen puolueen puheenjohtaja, ministeri.
  Luulevatko he todella kansan uskovan, vai ovatko he siirtymässä puolueeseemme, sillä meillä pienten eläkkeiden nosto, ruuan arvonlisäveron poisto ja alle 1000 euron /kk tulojen, verosta vapauttaminen, ovat olleet jo 10 v tavoiteohjelmassamme, mutta jostain syystä emme ole saaneet tiedotusvälineissä tilaa, niiden julkituontiin--etes meidän kaikkien yhteisessä YLESSÄ.   Olen vuodesta 1991 asti seurannut, terkennetulla korvalla vaalilupauksia syystä, että tein silloin hartiavoimin töitä Kepussa, vaalimenestyksen eteen, että päästään hallitukseen, jolla luvattiin estää EU, jäsenyyden haku. Miten kävi. Päästiin hallitukseen, vietiin jäsenanomus, liityttiin jäseneksi, ilman ehtoja. Mutta saatiinhan sentään vastineeksi, toinen vero samoille puille 28% tämän vuoden alusta, joista on koko ikä maksettu vuosittain pinta-ala vero, joka kuutiosta tarkan laskelman mukaan, jonka alan ammattilaiset aina teki. Ja alv-han on myös EU;vero (siis Ahon hallituksen aikaansaannos) ja siinä EMU,kuntoon saattamisessahan, nämä eläke leikkaukset, sairauskustannusten nostot ym. pienen ihmisen kuristamistoimet käynnistettiin. Niin sanotusti EU, hengessä, sillä seon todella kylmä henkinen ihmistä kohtaan, mutta lämmin suurpääomalle.