En voi yhtyä  PYHÄJOEN kunnanvaltuuston kokouksessa  16. 11. 2010. asiakohdassa 5.  vuodelle 2011 määrätystä kiinteistöverosta tekemään päätökseen.  Katson, että pitää periä, vain lain sallima pienin vero, sekä tehdä työtä sen puolesta, että vero poistetaan lain muutoksella.

PERUSTELUT.

  Oikeustajuni mukaan vero tulee periä tulosta ja vain tulosta.  Ja tulonlähteestä riippumatta, kaikkien tulojen  tulee olla samalla viivalla verotuksessa, TS. progressiivisen verotuksen piirissä,  kuten ne oli kansalaisyhteiskunnan ollessa voimassa, siis ennen EU:ta.

  Katson veron perimisen työvälineistä - esim. navetta, sikala, verstas- olevan väärin ja lisäksi vaikuttavan negatiivisesti yritysintoon, jota mielestäni tulisi kannustaa.  Yritykset tuo työtä itselle ja muille, sekä säteilee ympäristöön monella myönteisellä tavalla.  Yksi hyvä positiivinen signaali olisi, kiinteistöveron  alentaminen / poisto.

Samoin se, että ihminen on säästänyt  rahaa, josta on maksanut raskaat verot, sekä rakentaa perheelleen välttämättömän asunnon, on mielestäni väärin,  että siitä aletaan "sakottamaan", perimällä kiinteistövero.  Eikö tähän pitäisi kannustaa, eikä rangaista, sillä toinen hummaa tuon rahan ja  hänestä joutuu yhteiskunta pahimmassa tapauksessa huolehtimaan.  Lisäksi tämä vero kohdistuu  välttämättömään hyödykkeeseen, sekä kaikkiin köyhiin ja pienituloisiin, TS, on välillinen vero,  joilla on verorasitusta  siirretty pienituloisille, kun on annettu  suurituloisille, sekä keinottelijoille  veronalennuksia monta kertaa, viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana.

  On aika palata järkevään ja oikeudenmukaiseen verotukseen.!!